Keresés ebben a blogban

2010. november 1., hétfő

Anyuék, London Eye, Halloween

Hétfőn reggel megjöttek anyuék. Mivel nem fért el kézipoggyászban a kb. 38 kilónyi élelmiszer, amit hoztak, így külön feladtak egy bőröndöt (amit hazafelé majdnem üresen vittek vissza). Hoztak mindent, mi szem-szájnak ingere: igazi biai Czimer-kolbászt, párizsit, töpörtyűt, túró rudit, túrót, krémtúrót, tésztákat, sóskát, zellerlevelet, csupa olyan dolgot, amit itt nem kapni. Hétfőn szép idő volt, sétáltunk egy nagyot a belvárosban és a közeli parkban. Anyu nem tudott betelni a sok zölddel és a mókusokkal.

 

Hétfő este ünnepeltük anyu és Dóri közös szülinapját. Anyunak fényképezőgépet vettünk, amit mindjárt be is üzemelt, és nem győzött vele újabb mókusokat fényképezni... Egy tortát csináltam, anyunak, de közösen ünnepeltek. Dóri ajándékba jegyeket kért még régebben a London Eye-ra, ahova barátnőjével, Timivel szeretett volna elmenni. Mivel egyedül nem akartuk őket elengedni Londonba, így lebeszéltem őket róla. Viszont kitaláltuk, hogy Bandi elmehetne velük szombaton, ő is szívesen felülne az óriáskerékre. Így Dóri három jegyet kapott születésnapjára ajándékba.


Dóri anyuéktól kapott felsőjében, kezében a jegyekkel
Kedden pocsék időnk volt, beültünk a kocsiba, megmutattam a gyerkőcök iskoláit, aztán elmentünk vásárolni az egyik nagyobb szupermarketbe. Szerdán délelőtt volt még szép idő, így Bandi elvitte őket a város másik nagyon szép parkjába (amit ismerünk), mielőtt hazautaztak. Borzasztó hamar elrepült ez a két és fél nap.
Bandi kivitte anyuékat szerdán napközben a repülőtérre, és amelyik géppel anyuék mentek, azzal jött Timi, Dóri legjobb barátnője, volt osztálytársnője. Így aznap este újra ünnepeltünk, új tortával.
Átjöttek Szabolcsék is, felköszöntötték ők is Dórit.
A lányok csütörtökön és pénteken is csavarogtak, vásárolgattak a városban. Szombaton pedig mentek Londonba. Nagyon élvezték mindhárman az egész délutánt, vettek maguknak (és nekünk is) I love London-os pólót, valamint rengeteg fényképet készítettek.


Vasárnap délelőtt a lányok shoppingoltak (újfent), a délután pedig a tökfaragásé volt, mivel este halloweent ünnepeltünk. Mindannyian beöltöztünk, az összes gyerek Timivel kibővülve este 6 körül elkezdte járni az utcákat, cukrokat gyűjtve. Sikerélményük volt, becsöngettek sok helyre, "Trick or treat" fenyegetés után mindenhol csokit, cukrot kaptak. Miután hazajöttek, hozzánk is többen becsöngettek, mi is jól teletömtük a gyerekeket édességgel, ami maradt, annak nagyját pedig még este megettük. Minden gyereket, aki hozzánk jött, tisztes távolból felnőtt kísért, itt nem divat egyedül elengedni a kisebbeket még nappal sem.


Vasárnap napközben megérkezett a másik élelmiszer-szállítmány is, az Ízek otthonról cégtől rendeltem sok olyan dolgot, amit anyuék nem tudtak volna elhozni (hűtést igénylő árukat, folyadékot, többek között finom tokaji borokat és fütyülős mézes pálinkát...), az áraik korrektek, csak ajánlani tudom őket.
Ma reggel Bandi elvitte Timit a reptérre, a gyerekek mentek iskolába, én pedig egész nap sétáltam a városban. Voltam angolon, ahol hárman képviseltük a külföldi tanulókat, így nem vettünk új leckét, hanem beszélgettünk, nyelvtani kérdésekről és magánéletről egyaránt. Előtte beültem a könyvtárba, de erről egy másik bejegyzésben, mert tématúlcsordulással találtam magam szemben már így is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése