Keresés ebben a blogban

2010. november 17., szerda

Dóri tavaszi gyakorlata

November 9-én, kedden este szülőire voltunk hivatalosak Dóri iskolájába. Az egész 10. évfolyam ott volt, szülőstől, gyerekestül. A tanulók tavasszal gyakorlati oktatáson vesznek részt, ez olyasmi, mint nálunk a nyári gyakorlat szakmunkásképzőben vagy szakközépiskolában. Kaptunk erről tájékoztatást, majd mindenkinek kiosztottak egy felhasználónevet és egy jelszót, amellyel otthon be tud lépni a megfelelő honlapra, és ott választani a gyakorlati helyek közül.
Több iskolának vannak fent gyakorlati helyei, különböző cégekkel (építőipar, szépségipar, bankszektor). Mivel Dórit ugye elsősorban a média érdekli (második helyen a képzőművészet áll), ezért ilyet kerestünk neki. Minimum hármat, maximum hatot lehetett bejelölni. Első helyen egy nem túl közeli városkában (ugyanis megyeszintű a dolog) találtunk egy céget, amely analóg és digitális filmekkel (vágás, előhívás stb.) foglalkozik. A következő kettő két külön városban lévő képzőművészeti műhely. A maradék három egyéb kisegítő munka (fodrászüzletben stb.). November végén kezdik el elosztani a helyeket, de szóltak, elképzelhető, hogy nem mindenki azt kapja, amit szeretne. A tavaszi gyakorlat március közepén lesz, egy hétig tart majd. Remélem (és Dóri is), addigra már magára szed annyi angol tudást, amennyivel elboldogul.
Dóri nagyon igyekszik, lelkes, szereti a sulit. Minden nap van valami sikerélménye, de igazából Gergőnek is. Gergő egyre jobban főz, ma isteni "pudingot" hozott haza, aminek ugyan köze nem volt a pudinghoz, de nagyon-nagyon finom volt. Minden héten egyszer főzésórán főznek egy speciális angol kaját, amit - ha jól sikerül - itthon megismétel. Így hetek óta minden héten egyszer pizzát eszünk... Amit Gergő saját kezűleg gyúr kelt tésztából, főzött paradicsomszószt használ, fűszerez stb.
Dóriék nem főznek, őt a focicsapatba választották be. Kicsit deja vu érzésem van, anno Dóri Bián szintén focizott, míg Gergő bábművészeti tanszakra járt. Valahogy kicsit keveredésnek érzem, de ha ők jól érzik magukat ebben a szerepkörben, hát áldásom rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése