Keresés ebben a blogban

2010. december 18., szombat

Hóesés

Csütörtök éjjel elkezdett esni a hó, és még mindig nem hagyta abba. Hol alig látni a hóeséstől, még a szomszéd házat sem, hol pedig ragyogó napsütés van, és élvezet nézni a csillogó havat.

Pénteken hazafelé a suliból, ragyogó napsütésben
Pénteken korábban bezárták az iskolákat, sms-ben értesítették a szülőket, hogy a rendkívüli időjárásra való tekintettel ekkor és ekkor el kell hozni az iskolából a gyermekeket.

Péntek délelőtti hóesés
Ma reggel már óriási pelyhekben esett a hó, és dél körülre már elérte azt az állapotot, amikor érdemes kimenni hóembert építeni, hógolyózni, esetleg szánkózni. Mivel itt a szánkó ismeretlen fogalom, vettünk két bob-szerű izét, remélem, jövő héten lesz még hó (vagy megmarad ez), és tudunk vele "szánkózni". Bár domb nincs, mivel az utakat nem takarítják, bárhol kipróbálhatjuk.

Ilyet vettünk, kettőt - a két nagy tudja majd húzni a két kicsit...
Mivel nem sokat aludtam éjjel, és már hajnalban korán felkeltem, fényképeztem a gyönyörű vörös eget (igazából imádom fényképezni a havat, a tájat, de sajnos a fényképek nem mindig adják vissza azt, amit én látok).


Mivel Kata még beteg, Timinek meg nem volt kedve ebéd és torta után kimenni a hideg hóba, ezért csak a két nagy ment ki "idétlenkedni". Megdobálták egymást pár hógolyóval, Dóri hóangyalt játszott, félóra elég is volt nekik már a hóból...




 

Viszont így valószínű, hogy holnap nem megyünk Timivel lovagolni, viszont délután tervezzük, hogy kisvasútazni megyünk egy másik városba, Mikulás-vonattal. Ez olyasmi lehet, mint nálunk az úttörővasút, csak karácsonyilag kidekorálva és felturbózva. Ha eljutunk oda, akkor ott is csinálunk majd sok-sok fényképet, ha nem, akkor itthon fogunk hógolyózni és építünk egy óriási-óriási hóembert.
Addig is havas képek még itt: havas képek
Nem tudom, a többi városban milyen a közlekedés, de sok újság ma címlapon hozta a rendkívüli időjárást, így gondolom, nem csak a mi városunkban nehéz közlekedni. Bandi még csütörtök délelőttig megy dolgozni, utána itthon leszünk mindnyájan, és gőzerővel készülünk a karácsonyra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése