Keresés ebben a blogban

2010. december 18., szombat

Előadások az iskolában

Mint már említettem, a kicsik iskolájában a héten volt két előadás, egy külön Katáéknál, egy pedig külön a Timiéknél és afölötti évfolyamoknál közösen. Sajnos fényképet nem készíthettem, külön felhívták a figyelmet erre mindkét előadáson, sőt, még tájékoztató füzetet is kiosztottak ezzel kapcsolatban. Illetve készíteni szabad volt, de online megosztani (facebook, blog stb.) nem. Így csak elmesélni tudom.
A nagyobbak a Twist Olivérből adtak elő több jelenetet, dalt, minden osztály mást énekelt. A főszereplő Olivér egy hatodikos fiú volt, nem igazán értettem, hogy miért énekel folyamatosan földöntúli vigyorral a képén, mintha be lenne szívva, emlékeim szerint az igazi Olivérnek nem volt ilyen jó kedve. Nem beszélve arról, hogy sem Olivérnek, sem egy hatodikos fiúnak nem való egy olyan köves fülbevaló, amely a lányaiménál is nagyobb...
A legjobb része az előadásnak igazából az volt, amikor a végén az a pár tanár, aki összehozta az eseményt, különböző világítós Mikulás-sapkában karonfogva nekiállt táncolni, valamilyen karácsonyi dalt énekeltek, amelyhez a szülők és a gyerekek is csatlakoztak, így percek alatt óriási karácsonyi buli kerekedett...
Katáék osztálya valahogy felkészültebbnek tűnt, és édesek voltak a kicsik, ahogy hadonásztak, énekeltek, mutogattak, Kata az egész szöveget tudta, egyszer sem tévesztette el, hogy mikor kell belépni. Volt három medve és egy Aranyfürtöcske a színpadon, a többiek pedig két lelátón ültek, ki-ki kedve szerint medvének vagy Aranyfürtöcskének beöltözve, és úgy énekelt.


Katáéknál csütörtökön volt a "buli", előző nap sütöttem - kérték a szülőktől - fairy cake-t (másnéven cupcake). Igazából színes kis díszített tortácska, de ezt találtam róla az interneten, amely nagyon megtetszett:
"Sokan azt állítják, a muffin nem más, mint egy csúnya cupcake, vagy egy megzavarodott cupcake, mások pedig azt javasolják, a különbség megállapításához vágjuk a falhoz őket, amelyik nagyobbat csattan, az a muffin."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése