Keresés ebben a blogban

2011. január 23., vasárnap

A héten történt: vendégek, őrségváltás, akvárium és a többi...

Hétfő este Dóri és Gergő hazautazott, velük két "plusz", apu és felesége, Györgyi. Későn értek haza, ezért épp csak pár szót váltottunk mindenkivel (a nagyokról egyébként is értesültem félóránként a Facebookról). Dóriékkal kapcsolatban még annyit, a héten megjött az újabb levél az iskolaigazgatótól, hogy kérésem ellenére sem engedélyezték a hiányzást, mert ugyan a törvény, rendelet, akármi lehetővé teszi a 10 nap hiányzást, de minden iskolának a saját testülete dönt erről, és ők nemrég szabályozták ezt, nem engedve egyetlen nap hiányzást sem. Így - gondolom - ez most igazolatlan hiányzásnak minősül, amely elvileg pénzbüntetéssel is járhat (meg más szankciókkal, például nem kapnak oklevelet...).
Kedden volt az első angolórám (újra), meglepetés volt, hogy ismét Angela a tanárunk. Apuékat kiraktam a sétálóutcában, amíg angoloztam, és mikor végeztem, felvettem őket. Másnap ragyogó napsütésben sétáltunk egyet (jó nagyot) a csatornaparton, meg megnéztünk néhány áruházat. Csütörtökre Bandi szabadságot vett ki, Zsuzsát megkértük, hogy vigye-hozza a kicsiket a suliból, és bementünk Londonba. Györgyiék szerettek volna felülni a London Eye-ra, de az sajnos január 8-tól 21-ig karbantartás miatt zárva volt. Helyette bementünk a Sea Life nevű londoni akváriumba, meg sétáltunk a városban, és megnéztük a Buckingham palota előtti őrségváltást.


Borzasztó sokan voltak, pedig nagyon hideg volt és fújt a szél is. Próbáltam pár fényképet csinálni, meg telefonnal videót is, hááát.... A zenés felvonulást még csak-csak láttuk, de a palota kerítésén fürtökben lógtak az emberek, esélyünk nem volt bármit látni magából az őrségváltásból. Bandi szemben a Viktória emlékműnél állt, ő próbált párat fényképezni, keresztül a tömegen és a kerítésen.
Ezek a képek készültek (részben a saját képeim, részben Bandié): Őrségváltás, akvárium
Az akváriumban szinte semmi fény nem volt, alagútban voltak járatok, így volt háromszintes a hely, vakuzni nem lehetett (az üveg úgyis becsillant volna), állvánnyal nem készültem, így a képek olyanok lettek, amilyenek. Itt is próbáltam videót csinálni, hogy legalább a sok-sok cápa mozgását be tudjam mutatni, vagy egyáltalán a hely hangulatát.


Pénteken újra végigjártuk a sétálóutcát, Györgyiék még megvették azt a pár apróságot, amit hét elején kinéztek, meg végigjártuk azokat a boltokat, amelyeket kihagytunk az előző körökben. Szombaton korán reggel vitte ki őket Bandi a reptérre, hamar elrepült ez a hét. Szusszanásnyi időm sem volt, így tegnap pótoltam be az egész heti mosást, teregetést, házimunkát...
Csütörtökön a kicsiknek habzsidőzsi nap volt az iskolában. Ezen a napon kedvenc ételeket kaptak (az előfizetők ingyen, a csomagolósok pénzért), pizzát, sült krumplit, csokis sütit, fagyit, mi szem-szájnak ingere. Jól teleették magukat, aznap nem kértek itthoni ebédet. Még szerencse, mert aznap ugye későn jöttünk haza London miatt, így csak vacsorát kaptak.
Múlt hét szombaton voltam Zsuzsával fallabdázni, hosszú idő először. E héten szombaton a nagyok mentek Bandival és Szabolccsal. Jövő héten reményeim szerint megint én megyek, nagyon élvezek egy kis mozgást.
Timi viszont úgy tűnik, egyelőre befejezte a lovaglást. Ma volt Bandival, de kb. 5 percet ült csak a lovon, mert fáj a lába, zsibbad és kényelmetlen, és egyáltalán, le akar szállni. Ezért nem érdemes pénzt áldozni, már múlt héten is cirkuszolt. Azt mondja, nagyon akar lovagolni, de olyan nem jó... Nem tudom, mi változott, vagy csak tényleg nem neki való a lovaglás, mindenesetre egy időre szüneteltetjük, lehet, keresek neki valami más sportot. Attól még szeretheti a lovakat, hogy nem lovagol rajtuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése