Keresés ebben a blogban

2011. május 13., péntek

Mit is írjak, mit is írjak?

Ha ilyen ütemben (ilyen ritkán) folytatom tovább a blogírást, jobban jár mindenki, ha nem időrend szerint, hanem témák szerint szelektálom a mondanivalómat.
Tematika szerint a következőkről szeretnék a közeljövőben beszámolni: iskola, munkahely, fényképezés, barátok, London (ismét), kirándulás-egyéb.
Kezdjük a legelsőnél: iskola.
Gergőnek sikerült kiválasztani, hogy milyen tantárgyakat szeretne tanulni jövőre, és azt is, hogy milyeneket nem. Tegnap volt bent Bandival a suliban, ott egyeztettek a megfelelő személlyel, így hamar el lett döntve, hogy többek között a főzés, a technikai dolgok és a rajz, művészet érdekli.
Dórinak lezajlottak a vizsgái, ezek valamilyen év végi, "summer exam" megnevezésű vizsgák, amelyeket több-kevesebb sikerrel tett le. A sikerességéről még sajnos nem tudunk semmit. A hétfői médiavizsgát magyarul írta meg, a feladatot ugyan értette, hogy mit is kellene csinálnia, de sajnos nem tudta magát kifejezni angolul, sem a szavakat nem tudta leírni – hiszen ő nem az alapoktól kezdte tanulni az angolt, hanem az élő beszédet (hallás alapján). Így felhívtak az iskolából még hétfőn, hogy bemennék-e lefordítani a szöveget, amit írt, hátha úgy értékelhetőbb lesz a beadott anyag. Beültettek egy irodába, pár üres papírlappal, a vizsgalappal, és uccu neki, fordítsam. A múlt heti vallásvizsgát is magyarul írta, ezt jeleztem az évfolyamfelelősnek, azt mondta, majd utánanéz, de amiatt még nem hívtak...
Timi pomponlány lesz – ha minden jól megy. Legalábbis tanulja ennek csínját-bínját. Vége a főzőklubnak és újabb lehetőségként felajánlottak ezt (cheerlading) vagy az utcai táncot (street dance). Előbbit választottuk, nagyon tetszik neki, édes, ahogy a két "valódi" pomponnal bohóckodik, ugrál a tornaterem közepén (jó pár másik lánnyal együtt). A kicsik iskolája mindenre fel van készülve. Még a fogkiesésre is. Timinek az egyik foga az iskolában esett ki (persze az ő hathatós közreműködése következtében), rögtön kerítettek egy fogtündérnek előregyártott borítékot, beletették, és délután a kezembe nyomták – egy kacsintás kíséretében. Mivel a fogtündér ebben az országban nem apró ajándékot hoz, mint otthon, hanem pénzt, Timi reggelre egy fonttal lett gazdagabb, én pedig egy borítékkal.


Múlt héten megint nyílt nap (óra) volt a kicsiknél, Timihez mentem be, múltkor Katánál voltam. Egyedüli szülőként vettem részt… Éppen franciaóra volt, Mr. Burnage elmesélte, hogy 10-ig tudják a számokat, a sorszámokat, valamint tudnak válaszolni a hol laksz, hány éves vagy, hogy hívnak kérdésekre, és ezt be is mutatták. Hihetetlen volt látni, hogy az én magyar kislányomnak angolul elmagyarázzák, mi fog történni, majd franciául kérdeznek tőle és szintén franciául válaszol.
Mindkét apróságra csak jókat mondhatok, igaz, a nagyokra sincs panasz. Folyamatosan hozzák az okleveleket, íme, ízelítő belőlük (a többi a webalbumban található). 


A kicsik voltak születésnapi buliban (birthday party). Timi Pariséknál volt ottalvós partin (másnap volt a királyi esküvő, így nem volt iskola), Kata pedig Hollyéknál volt egy vasárnap délután. Katának hamarosan születésnapja lesz, de sajnos sem a házunk, sem én nem vagyok alkalmas tíz-tizenöt angol apróság szórakoztatására. Próbáltuk esetleg a helyi McDonald's-ot, de itt nem vállalnak születésnapi partit, ellenben a helyiséget ingyen bérbe adják, már csak olyan embert kéne találnunk, aki animátorként közreműködik Kata partiján. Vagy itthon megünnepeljük és csak a családdal kell osztoznia a tortáján…
Iskolatémában még meg kell említsem Timi első, "igazán komoly" angol nyelvű házi feladatát. Ki kellett választaniuk egy bolygót, és arról kellett írni pár mondatot. Nehéz szülés volt, de íme, így sikerült: 


Dóriék múltkori táncbemutatójáról már írtam, de most az iskola újságja is írt, gondoltam, megosztom a nagy nyilvánossággal:

A középső kép jobb oldalán, a színpadon Dóri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése