Keresés ebben a blogban

2010. október 8., péntek

Tanfolyam, iskola - megint, kórház

Csütörtökön megvolt a home visitor kurzus második alkalma. Már reggel nem volt kedvem menni, valahogy nem volt túl jó napom. A nap első része hamar eltelt, de ebéd után vendégünk volt egy védőnő, akinek egy árva szavát sem értettem. Halk is volt, és valahogy nagyon-nagyon furcsán beszélt, hiába meredtem a szájára, egy-egy szót sikerült csak elkapnom (child, toddler, visiting)... Azt, hogy egyáltalán védőnő, csak onnan tudtam, hogy a mellettem ülő nő, Frances jegyzetelt, és láttam a füzetét. Ettől megint kicsit csökkent az önbizalmam, de legalább Francesszel jól elbeszélgettem. Ő nagyon szépen, artikuláltan, tagoltan, érthetően beszél. Megadta a telefonszámát, címét, hogy ha van kedvem átmenni hozzá, bármikor szívesen lát, egész nap otthon van. Van egy csomó macskája, kutyája, hala, úgyhogy kiélvezhetjük Dórival a kisállatokat. Terveink szerint hétvégén átmegyünk hozzá, ha szép idő lesz. Dóri eljött elém, Frances pedig elvitt minket kocsival Timiék sulijához.
Dóri miatt hétfőn megyünk be a suliba, újabb hosszabb levelezés eredményeként. Most kitalálták, hogy amit Dóri választott (creative & media diploma néven fut), azt szerintük nem fogja tudni teljesíteni, mert utazgatnia kell hozzá (nem minden tantárgy van ebben az iskolában). Így találjunk neki esetleg valami mást. Ja, előzményként el kell mondanom, hogy szerdán írtak egy levelet (Bandi sokadik emiljére válaszul), hogy nem találják az előző héten leadott papírokat, ezért menjünk be csütörtökön még egyszer kitölteni. Majdnem felrobbantam. Bandi visszaírt, hogy legyenek szívesek megkeresni a személyes, bizalmas adatokkal teli papírokat, amelyeket a recepciós hölgy KEZÉBE adtunk egy dossziéba gyűjtve. És aztán majd beszélünk újra, és egyébként sem tudunk másnap reggel (10-re!) bemenni. Meglettek a papírok... De így legalább az is kiderült, hogy 9 napig nem is keresték, hozzá sem nyúltak. És ezek után közlik, hogy ez mégsem Dórinak való. Október közepén. Ne döntsék már el helyettünk, Dóri helyett, hogy mire képes és mire nem. Azt mondta, hogy egész Londonig is hajlandó utazni, de ő ezt szeretné tanulni, nem mást. Teljesen igaza van. Nem béna, analfabéta, képes utazni, csak még nem beszél angolul... Meglátjuk, hétfőn mire megyünk, Bandival, Dórival hárman megyünk, majd ők ketten lefognak, ha elszabadulok.
Bandit ma megcsövezték. Elvégezték rajta az ERCP-t (lenyomtak egy csövet a torkán, a gyomrán, a hasnyálmirigyen is túl), és kiderült, hogy amikor 6 évvel ezelőtt műtötték, behelyeztek neki egy stentet (műanyag csövet), amely segítette akkor az átfolyást a vezetéken. Ez nem egy tartós dolog, ki kell előbb-utóbb venni. Nos, ezt neki elfelejtették. Illetve ezt az egész dolgot homály fedi. Amikor anno kijött a kórházból, kérdezte, hogy mi a helyzet a stenttel, van-e neki olyan (mert volt róla szó, hogy kap), mikor kell kivenni, de azt mondták, neeeem, nincs neki olyan. A zárójelentéseken nyoma sem volt, így elhitte.
Ez tömődött most el. Elég csúnyán. Iszapszerű, sárszerű anyaggal burkolódott be, fertőzte a körülötte lévő területet, elég komoly és veszélyes volt a helyzet. Tegnap este és ma reggel már magas láza volt, lehet, ha ma nem veszik ki neki, és nem tisztítják ki az egész vezetékrészt, az ügyeleten kötünk ki, vagy ne adj Isten, komolyabb baja is lehetett volna. Reggel 8-ra mentünk Watfordba, Szabolcs felesége, Zsuzsa vitte el a kicsiket reggel iskolába (Dóri segítségével) és ő is hozta őket haza. 10 óra után hozták vissza Bandit az osztályra, jóval 12 után engedtek be hozzá, megvártuk még az orvost, ő ellátta jótanácsokkal, antibiotikum-recepttel és jöhettünk is el. Egy hónap múlva kell visszamennie kontrollra, és előtte még vérvizsgálatra. Úgyhogy remélem, hamarosan kifehéredik az én kis kínaim és visszaáll minden a régi kerékvágásba.

1 megjegyzés:

  1. Bandinak jobbulást kívánunk!
    Hajrá Dóri ne hagyd magad! Klassz csaj vagy!
    Puszi

    VálaszTörlés