Keresés ebben a blogban

2010. július 24., szombat

BBQ-party

Megvolt tegnap este a barbeque-partinak nevezett céges rendezvény. Igazából sok mindent nem tudok róla mondani. Egy óriási krikettpályán volt a rendezvény, a hozzátartozó épületben szolgálták fel az italt, az ételért pedig közvetlenül előtte kellett sorbaállni.
A pályán volt élő csocsó, ugrálóvár, bika és persze lehetett szaladgálni a gyerekeknek. Mindenki a fűben evett-ivott, beszélgetett.
A férjem két magyar kollégája is eljött (az egyik barátnőstül, aki szintén magyar), így klikkesedtünk (mint mindenki más is), együtt ültünk a fűben. Vagyis megint nem sok alkalom volt arra, hogy gyakoroljuk az angol nyelvet.
Találkoztam a férjem főnökével, de neki is csak épp bemutatkoztam, aztán mentem keresni valamelyik elveszett gyermekemet :)
Sört, üdítőt tudtunk kérni (a gyerkőcök egyedül nem, anya, gyere, kérjél nekünk...), a kajára csak mutogatni kellett, hogy abból kérsz.
Kaja: volt petrezselymes grillezett krumpli, paradicsomos bab, nyers paradicsom, uborka, grillezett cukkini, padlizsán, hamburgerszelet marhából, grillkolbász-szerűség (átmenet a virsli és a kolbász között), valamint pirított csirkemelldarabok. ja, és volt valami saslikszerűség is, amin a húson kívül talán hagyma volt. A húsok elég vegyesen voltak, odaégetettek és félig átsültek. Összességében azt mondanám, pocsék volt a kaja :) Vagy minden nagyon ízetlen, sótlan, fűszertelen, vagy leöntik worchester szósszal, vagy csípősre csinálják.
Volt egy szórakoztató "bácsi", ő csinált a kicsiknek bűvésztrükköket, hajtogatott lufikat. A 8 éves lányom nagyon egyszerűen közölte, mit kér lufiból hajtogatni, lerajzolta egy papírlapra, hogy ilyen pillangót kér. Ügyesen feltalálta magát. És érdekes módon nem zavarta a két kicsit, hogy kb. egy órát ültek csupa vadidegen, a nyelvükön nem beszélő gyerek között, és tátott szájjal figyelték a bűvészbácsit, anélkül, hogy egy szót is értettek volna abból, amit mondott.
Jó későn, fél 11 körül értünk haza, de végül is mindenki élvezte a tegnap estét, jókedvűen jöttünk haza.
Ma a férjem a két naggyal és egy kollégájával (aki itt lakik Hemelben és van kocsija) elmentek a kétórányira lévő városba, ahol állítólag Anglia legnagyobb repülősnapja, -bemutatója van ezen a hétvégén. Csak este jönnek haza, férjem vitt fényképezőgépet, majd töltök fel képeket arról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése