Keresés ebben a blogban

2011. október 9., vasárnap

Vanda és Vankó

Újabb két barátot láthattam vendégül a nyár folyamán, ősz elején. Vanda 10 napot töltött nálunk (nem csak nálunk, egy másik barátjánál Londonban felváltva), Vankó (azaz Gábor) 3 és felet.
Vandával Londonba nem jutottam el, de ezt ügyesen megoldotta egyedül is, kezébe vette a várostérképet, a metróvonalas térképet is, és nekiindult a nagyvilágnak, azaz a fővárosnak. Így a helyi nevezetességekre korlátoztuk kirándulásainkat, eljutottunk a tengerhez is, illetve Bandi és a gyerekeim kezeire bíztam drága barátosnémat.
Fotók a kirándulásokról itt láthatók:

Élményfotók

Gáborral belesűrítettük három napba az összes megnéznivalót, így egy egész napot Londonban töltöttünk. A "kötelező" turistalátványosságokon kívül főleg csatangoltunk a városban, beültünk egy étterembe is (mióta itt élek, először), Hemelben pedig csaptunk egy görbe estét, végigjártunk pár pubot (na jó, kocsmát), és amíg inni bírtunk (és járni), kóstoltuk a különféle söröket. A cél az volt, hogy a létező összes sört (csapolt, angol) megkóstoljuk és pontozzuk őket. Meg kellett állapítsuk, hogy egyik sör rosszabb, mint a másik... Adammel, az angoltanárommal konzultáltam később, azt mondta, nemcsak Hemelt, hanem néhány környező várost is alaposan tanulmányozni kellett volna, vannak azért finom angol sörök. De hát jövőre is van nyár, sör is lesz, és remélhetőleg a barátaimat sem kell majd nélkülöznöm...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése